Bier & Co presenteert Brooklyn Lager

In het Amerikaanse biercafé BeerTemple in Amsterdam werd eerder deze maand het eerste fust Brooklyn Lager aangesloten. Daarmee zet de wereldberoemde New Yorkse Brooklyn Brewery eindelijk ook voet op Nederlandse bodem.

 De in 1988 opgestarte brouwerij kende een moeilijke beginfase, maar beleeft sinds 1994 alleen nog maar gloriejaren. In dat jaar werd de vermaarde brouwmeester Garret Oliver in huis gehaald. Hij stelde een prachtig assortiment seizoens- en speciaalbieren samen waarmee de verovering van de wereld met een gerust hart ingezet kon worden. Inmiddels is Brooklyn Brewery vooral dankzij Oliver uitgegroeid tot een wereldwijd gerespecteerde brouwerij met een jaarproductie van ruim dertig miljoen liter bier. Brooklyn Lager geldt als het absolute paradepaardje van de brouwerij.

Dit ambachtelijke en amberkleurige bier, gebrouwen met de fijnste Duitse moutsoorten, heeft een krachtige moutsmaak die ondersteund wordt door een frisse bitterheid en een bloemig hoparoma. Brooklyn Lager heeft een alcoholvolume van 5,2 procent en doet het uitstekend bij gerechten als hamburgers, gefrituurde vis, geroosterd varkensvlees en kazen als Manchego en Cheddar. Importeur is Bier & Co in Amsterdam.

Nederland is het vijfentwintigste land waar Brooklyn Lager uit de kranen stroomt. Onder andere in Brazilië, China en Japan geniet het bier grote populariteit, maar Zweden is tot op de dag van vandaag verreweg het grootste exportland. In Stockholm werd afgelopen april zelfs een eigen brouwerij opgestart. Bier & Co selecteerde in Nederland vijftien cafés in acht steden die het beroemde bier als eersten mochten schenken; een aantal dat snel wordt uitgebreid. In Arnhem wordt Brooklyn Lager getapt bij eetcafé Sugar Hill.