Quatorze Juillet in Villa Velperweg

Na het eclatante succes van de vorige editie, viert Villa Velperweg ook dit jaar weer de nationale Franse feestdag Quatorze Juillet. Omdat 14 juli op een maandag valt, is besloten het culinaire vuurwerk ditmaal te verplaatsen naar zondag 13 juli.

Belangrijkste ingrediënten voor dit Frans getinte culinaire festijn dat vanaf 15.00 uur losbarst, zijn een luxe barbecue met dagverse vis en de mooiste vleessoorten, grote schalen salades, overheerlijke crêpes van Souvenirs de France, een rijk aanbod aan Franse kazen en vanzelfsprekend een fraaie collectie Franse wijnen uit de kelders van wijnhuis Robbers & van den Hoogen. Er worden live Franse chansons ten gehore gebracht en ook voor de kinderen is er volop vertier.

Kaarten á € 25,- per persoon (exclusief drank) kunnen besteld worden via info@villavelperweg.nl of telefonisch via 026 – 364 40 61. Voor kinderen tot 12 jaar betaalt u slechts € 9,50.

Tijdens de nationale feestdag Franse Quatorze Juillet vieren de Fransen de bestorming van de Bastille in 1789, het symbolische begin van de Franse Revolutie. De dag begint traditiegetrouw met een militaire parade op de Champs-Elysées in Parijs, waarna er overal in het land groots opgezette volksfeesten losbarsten die steevast eindigen met dansavonden en veel vuurwerk.

Finale WK Voetbal

De kans dat het Franse feest in Villa Velperweg nog een Nederlands tintje krijgt, valt overigens bepaald niet te verwaarlozen. Eigenaar Tobias Haagsma: “Normaalgesproken duurt dit evenement tot de klok van negen; inderdaad, precies het tijdstip waarop in het Estádio Maracanã in Rio de Janeiro wordt afgetrapt voor de finale van het WK Voetbal. De kans dat Oranje daarin aantreedt, is momenteel nog levensgroot aanwezig. We kunnen natuurlijk om 21.00 uur met z’n allen afzakken naar La Cannette, maar, mocht daar onder de aanwezige gasten behoefte aan bestaan, overwegen we op het terras van Villa Velperweg een groot scherm te plaatsen.”