Radler nu ook van ’t vat verkrijgbaar

Eetcafé Sint Jan in Arnhem is één van de eerste cafés in Nederland die het razend populaire Radler nu ook onder de tap hebben. De tapversie van de zomerse dorstlesser is afkomstig van de toonaangevende Duitse Kulmbacher Brauerei.

 Waar onze vaderlandse brouwers hun Radlers tot op heden alleen op fles aan de man brengen, is de ‘Radler vom Fass’ in Duitsland inmiddels volop ingeburgerd. Vooral de Mönchshof Naturradler van brouwerij Kulmbacher wordt door de Duitsers de hemel in geprezen. Deze puur natuurlijke Radler lijkt nu ook in Nederland hoge ogen te gaan gooien.

Importeur Alfred van Geijn van de Apeldoornse firma BayernXL: “Bij blinde proeverijen in zowel Duitsland als Nederland komt de Naturradler van Mönchshof vrijwel iedere keer als winnaar uit de bus. Met name de lichte sprankeling en de bijzonder frisse en fruitige smaak worden hoog gewaardeerd. Waar menig Radler nogal eens een ‘chemisch smaakje’ toegedicht krijgt, wordt die van Mönchshof bovendien steeds als ‘lekker natuurlijk’ omschreven.”

Kulmbacher Brauerei

Mönchshof is één van de tot de verbeelding sprekende labels van de beroemde Kulmbacher Brauerei. Deze brouwerij met een bijzonder rijke historie is gevestigd in de prachtige Beierse regio Oberfranken, waar Kulmbach en Bamberg de belangrijkste biersteden zijn. Andere bekende merken van de brouwerij zijn Kulmbacher, EKU en Kapuziner.

De Mönchshof Naturradler is een uitgebalanceerde mix van het heldere Kulmbacher Vollbier en puur natuurlijk citroensap. Het alcoholgehalte bedraagt 2,5%. Aangespoord door het succes van de Duitse Radlers van het vat, hoeven we waarschijnlijk niet lang te wachten op het moment dat ook de Nederlandse brouwers hun Radler in een tapversie op de markt brengen. Naar verluidt zijn de brouwers van Heineken inmiddels zelfs al zover dat ze binnenkort hun succesvolle Amstel Radler van het fust kunnen presenteren.

Een verstandige zet, want uit het jaarlijke Terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners blijkt dat Radler, ook in de alcoholvrije versie, dit seizoen op de Nederlandse terrassen een enorme vlucht gaat nemen. Naast Radler voorspellen de trendwatchers van Van Spronsen een absoluut topseizoen voor Hugo (cocktail van vlierbessensiroop, prosecco, citroen en munt) en de IceCold Cup van Chocomel.